Masuri de preventie

Masuri organizationale

Sanatatea si siguranta colegilor nostri, a familiilor lor si a comunitatilor in care ne desfasuram activitatea sunt o prioritate pentru noi. Preocuparilor noastre constante in acest sens le-am adaugat o serie de masuri stricte, materializate rapid. Astfel, am constituit un comitet local pentru criza, cu scopul de a anticipa, gestiona si a rezolva situatiile urgente.

in contextul actual acordam o atentie sporita respectarii cu strictete a standardelor de igiena, sanatate si siguranta in cadrul tuturor activitatilor noastre. Urmarim indeaproape toate reglementarile care apar la nivel local si national si punem in practica orice noua recomandare din partea autoritatilor.

Pentru a raspunde provocarilor actuale, am actualizat Planul de bune practici de igiena impuse de legislatia romaneasca (HACCP -plan care include principii si proceduri de siguranta alimentara) si Planul critic pentru situatii de urgenta.

in plus fata de fluxul normal de instruiri si informari, am introdus altele, cu privire la subiecte specifice:

importanta spalarii si dezinfectarii mainilor (afisarea instructiunilor, rularea imaginilor tematice, etc);

pastrarea distantei minime admise intre persoane (1 -1,5 m), chiar si in timpul pauzelor;

evitarea zonelor aglomerate;

separarea clara a echipamentelor de lucru de hainele de strada;

modul de purtare a mastilor de protectie, care trebuie sa acopere corespunzator gura si nasul.

Am elaborat reglementari suplimentare si am instruit personalul cu privire la regulile pe care soferii externi (din tara sau strainatate) sunt obligati sa le respecte la intrarea in punctele noastre de lucru.

Ca masura suplimentara de preventie, am comunicat intregului personal protocoalele de raportare a cazurilor suspecte, in urma unui posibil contact cu o persoana care prezinta simptome specifice COVID-19.

in vederea asigurarii continuitatii activitatii in conditiile actuale, am pus in practica planul de creare a unui schimb de rezerva.

Suplimentar fata de procedurile existente, am definit lista inlocuitorilor persoanelor de decizie, pentru putea raspunde mai bine urgentelor generate de pandemie.

in scopul asigurarii continuitatii activitatii, in contextul actual, am revizuit si actualizat toate procedurile de receptie a materiei prime si a marfurilor de la furnizorii externi, nationali si internationali.Siguranta muncii

in plus fata de respectarea uzuala a standerdelor in vigoare, masurile riguroase de preventie, sanatate si siguranta au devenit o rutina zilnica pentru echipele noastre. Urmarim indeaproape recomandarile autoritatilor si actionam rapid, pentru a le materializa.

Toata echipa noastra este mobilizata sa respecte proceduri suplimentare de igienizare:

Am crescut frecventa programelor de dezinfectare in toate spatiile de lucru, la 3 interventii pe saptamana;

Dezinfectam clantele, manerele, balustradele, robinetii, clapetele, butoanele de apasare, snururile, materialele si instrumentele de scris, computerele, tastaturile si alte materiale/instrumente pentru calculator la cel putin 4 ore;

Periodic este aspersat dezinfectant in salile de intrare si in zonele de toalete, pe usi, pereti, podea, scari, ascensoare, plinte;

Spatiile comune (birouri, vestiare, etc) sunt dezinfectate saptamanal cu ajutorul unor firme specializate;

Am organizat schimburile de lucru astfel incat sa poata fi efectuata igienizarea si dezinfectarea spatiilor din vestiare si a locului de servire a mesei.

Indiferent ca lucreaza in productie, depozit sau conduc autovehicule specializate, toti colegii nostri au primit materiale suplimentare de protectie (masti, manusi, halate de unica folosinta) si dezinfectanti pentru maini.

in zona de productie, la fiecare trecere prin ecluza de dezinfectie, personalului i se igenizeaza bocancii speciali pentru industria alimentara, cu care nu se iese din spatiul de productie si vestiare.

Suplimentar, in cazul posturilor de lucru care necesita masuri speciale de preventie, colegii nostri poarta si echipamente de protectie a ochilor.

Luam masuri de preventie si in ceea ce priveste mijloacele de transport, care sunt igenizate zilnc si de fiecare data cand efectueaza curse.

Potrivit contextului in care activam, schimburile de lucru au un un interval de timp mai mare intre ele, de minimum o ora, astfel incat sa poata fi efectuata o igienizare si dezinfectarea a tuturor spatiilor accesate.

O masura de preventie suplimentara pe care am luat-o cu concursul intregii noastre echipe a fost instalarea de termoscanere pentru masurarea temperaturii corporale la intrarea in schimb, in toate punctele noastre de lucru.Responsabilizare

Am pus in practica lucrul de acasa pentru angajatii care pot sa isi desfasoare astfel activitatea si am achizitionat echipamente informatice suplimentare pentru cei care in mod normal lucrau la desktop. Folosim instrumentele si aplicatii online pentru organizarea intalnirilor de echipa si asiguram distantarea sociala.

Ca masura suplimentara de preventie, am interzis accesul altor persoane din exteriorul colectivului de lucru in incinta depozitelor externe.

in contextul actual, au fost suspendate toate intalnirile in interes comercial cu terte persoane.

Pentru distantare sociala, au fost interzise toate deplasarile in interes de serviciu in alte localitati, cu exceptia persoanelor care au ca activitate transportul si distributia, dar care trebuie sa respecte regulile speciale instituite.

Pentru a putea detecta posibile surse de contaminare, am introdus declaratii pe proprie raspundere din partea colegilor.

Toti angajatii care au intrat in contact cu persoane posibil contaminate sau care au calatorit in zone galbene vor respecta perioada de autoizolare la domiciliu de 14 zile, iar persoanele care au calatorit in zone rosii vor intra in carantina, conform prevederilor autoritatilor.

intr-un context plin de provocari, urmarim in permanenta nevoile de recrutare de personal pentru a le putea acoperi la timp, astfel incat toate procesele noastre sa ramana active.

in plus fata de preocuparea constanta fata de angajatii nostri si familiile acestora, ajutam comunitatile prin donatii de produse si intervenim in actiuni care vizeaza protectia copilului, a familiei, a persoanelor singure, varstnice sau cu handicap, prin parteneriate cu autoritatile statului sau cu asociatii si organizatii non-guvernamentale.